Om

Om

Hvordan en faldskærmsulykke blev til Krumtappen

 

 

Krumtappen er i virkeligheden historien om en far og to voksne sønner, der skruer i motorcykler hver tirsdag aften - det har de gjort siden julen 2008.

 

De gør det, fordi den ældste af sønnerne, Claus, i august 2008 som 36-årig styrtede ned med faldskærm. Claus var millimeter fra at blive lammet i benene. Han slap med et læderet bækken, men det tog lang tid, mange smerter og angst at komme videre efter ulykken. Efter nogle måneder med stilstand i Claus' vej tilbage til hverdagen kunne Frede, der er far til Claus, se, at der skulle ske noget.

 

Frede er en handlingens mand, så da familien var i gang med julefrokosten slog idéen ned: For at få Claus på fode igen måtte han trappes ud af medicinen og have noget at gå op i - Far og søn skulle skrue i den gamle Honda, som Frede havde stående ude i værkstedet. Det blev aftalt, at Claus hver tirsdag skulle stable sig sammen, ind i bilen og komme hjem til værkstedet.

 

Sideløbende med tirsdagsseancerne hjalp Fredes kone sønnen med at trappe ham ud af den omfattende medicinkasse.

 

I starten blev der ikke skruet ret meget på den gamle Honda, men der blev snakket, grædt og grinet - også sammen med broderen Henrik, der gerne ville med i fællesskabet.

 

Stille og roligt vendte Claus tilbage til sin tidligere konstitution og endte med en méngrad på 2% og er i dag i fuld fart med job, familie og hverdagslivet.

 

Nu 8 år senere skruer de tre fortsat i motorcykler og sætter pris på at være sammen om noget, at lære af hinanden og hjælpe hinanden.

 

Det var Henrik, der fandt på, at fællesskabet skulle hedde Krumtappen, for en krumtap er et omdrejningspunkt og en motordel, der holder ting i gang.

Det er Frede, der har fundet på, at der skal være en hjemmeside, der hedder Krumtappen.eu, for så kan andre, der interesserer sig for motorcykler få del i den viden og det håndværk, som Frede, Claus og Henrik bygger op om tirsdagen i deres klub.

 

Forhåbentlig kan andre blive inspirerede til også at lave klubber, så vi får opbygget flere fællesskaber, lært mere af hinanden og i det hele taget bare er mere sammen.

 

Idéen er hermed givet videre til kvinder og mænd, der gerne vil være sammen om en eller anden interesse: Strikning, syning, motorer, sejlskibe, foto osv.